Website Evaluation Questionnaire - Universiteit Utrecht
   Home | Werkwijze webevaluatie | Opbouw vragenlijst | Lage kosten | Vraag informatie aan

Evalueer de gebruiksvriendelijkheid van uw website met de Website Evaluation Questionnaire (WEQ)

Een betrouwbaar onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van uw website?
Dat kan met de Website Evaluation Questionnaire (WEQ). Met deze door Universiteit Utrecht ontwikkelde vragenlijst krijgt u snel inzicht in het oordeel van de gebruikers van uw site. Op een eenvoudige manier en betaalbaar.

Uw organisatie steekt veel tijd en geld in de website. Dat doet u om uw doelgroep beter van dienst te kunnen zijn. Maar weet u ook of die inspanningen gewaardeerd worden door de doelgroep? Is de bezoeker tevreden over uw site, kan hij de gewenste informatie vinden en begrijpen? Of vindt de bezoeker dat er nog een hoop te verbeteren valt? De Website Evaluation Questionnaire (WEQ) is samengesteld op basis van literatuuronderzoek naar aspecten van webkwaliteit en de manier waarop deze in een vragenlijst gemeten kunnen worden.

Tot nu toe zijn veertien gemeentelijke websites geëvalueerd met de WEQ: Amersfoort, Apeldoorn, Deventer (2x), Doetinchem, Dordrecht, Molenwaard, Nijmegen, Purmerend, Schouwen-Duiveland (2x), Steenwijkerland, Utrecht, Vlaardingen, Wijchen en Zwartewaterland. Uit de resultaten bleek dat de vragenlijst een goed instrument is om de webkwaliteit te meten.

 

 

 

 

 

 

 

 

"We wilden meer dan een algemeen beeld van de gebruiksvriendelijkheid van onze website. En wel een onderzoek dat vertelt waar je verbeteringen kunt aanbrengen.
De enquête doet dat."

(Michiel van Straalen, adviseur nieuwe media, gemeente Deventer)Interessante links

Publicatie over de WEQ in Lecture Notes in Computer Science (Externe link)
Artikel VNG Magazine april 2010 (PDF)