Antwoorden opdracht 1.3 Medieval Me
Medieval ME

Dagelijkse bezigheid:    Schoolwerk: lezen, schrijven en rekenen, werken op het land van mijn vader, voor mijn broertjes en zusje zorgen, rondstruinen
Favourite eten:                Alles wat warm
Toekomstdroom:            One happy family!

28-01-1412

06.00    Ik sta op een maak me klaar om een dagje hard te gaan werken.
07.00    Ready to go! Helaas vandaag geen school, maar op naar de akker. Ik mag al blij zijn dat ik naar school mag, dus moet ik nu niet klagen.
08.00    Hard aan het werk op de akker van mijn vader.
09.00    Het zweet staat nu al op mijn voorhoofd. Goed wassen vanavond na het werk. Misschien mag ik zelfs wat olie van mijn moeder gebruiken… Hmmm.
10.00    Even een plaspauze, in de bosjes.
11.00    En we gaan weer hard verder.
12.00    Mijn moeder heeft gezegd dat ze aan het eten begint, mmm…
13.00    Etenstijd. Hap, slik, klaar!
14.00    En verder op het land. Het lijkt veel, maar ik heb net goed gegeten. Dat kan niet iedereen zeggen…
15.00    Ik begin nu toch al wel moe te worden.
16.00    Moet… blijven… werken…*zucht*
17.00    Nog maar een uurtje. Dat moet toch lukken?
18.00    Een lekkere warme maaltijd, gemaakt door mijn moeder.
19.00    Schrobben, schrobben, schrobben… Lekker in het water.
20.00    Mijn moeder helpen iedereen in bed te stoppen.
21.00    Nog eventjes een uurtje wandelen en bij mijn vriendin langs
22.00    Hh, eindelijk, LIGGEN. Nu goed uitrusten, want morgen is weer een nieuwe dag!

Voorbeeld 2
Familie: Vader, Moeder, 2zussen, broer
Huis: groot landhuis bij de Soesterheide met appelboomgaard

28-1-1412:
s’ Ochtends wakker, 8 uur, vader vraagt me te helpen met appels plukken, werk wat brood en kaas naar binnen, drink een kan bier en ga aan de slag, veel rotte appels liggen al op de grond, maar gelukkig nog genoeg in de boom die wel goed zijn, twee derde boomgaard leeggeplukt, ga nu in mijn kamer werken aan mijn manuscript voor school. Ben om twee uur klaar met al m’n werk, ga ik een potje schaak spelen met m’n broertje, kan ik de stukken niet vinden, blijkt het dat mijn moeder de kamer opnieuw heeft opgeruimd en de stukken ergens heeft gelegd, en nu is ze de plek vergeten. Na een kwartier zoeken gevonden, lag in m’n kledingkast, drink nog even een kan bier en begin met spelen. Na half uur spelen gewonnen met grote overmacht, alleen had hij zijn dame nog lastig staan. Ik besluit om even te gaan paardrijden in het bos, pak Dakron, zadel hem en rij uit, samen met de jachtboog van pa. Na een half uur rijden spot ik een everzwijn en besluit het te achtervolgen, als hij in een nauwe plek wordt gedreven grijp ik m’n kans, spring van dakron en schiet het beest achter de schouderbladen, op slag dood, en keer met hem terug naar huis. Maak hem klaar in het schuurtje voor avondeten en hang hem boven het vuur, na een uurtje is hij klaar, snij hem aan en begin met de rest te eten, de helft blijft over en ik moet hem weer eens inpekelen en in de schuur leggen. Om 8 uur val ik bijna op mijn stoel in slaap en besluit om maar eens even naar bed te gaan.